EEN HOOFDKUSSEN VOOR BABIES? IS DAT NODIG?

EEN HOOFDKUSSEN VOOR BABIES? IS DAT NODIG?

Vanaf welke leeftijd hoort een baby met een hoofdkussen te slapen? 
Welk soort hoofdkussen hoort dat dan te zijn?

In principe geen nodig.

Onze allerkleinsten hebben eigenlijk geen hoofdkussen nodig. Alleszins niet zoals volwassenen een hoofdkussen nodig hebben. Dat is omdat baby’s op hun rug slapen, en hun nek geen extra ondersteuning nodig heeft. Als volwassenen slapen wij op onze zijde en soms op onze buik. Onze nek heeft in deze posities extra ondersteuning nodig en daarom gebruiken wij een hoofdkussen.

De beste slaappositie

De beste slaappositie voor kleine kindjes is dan ook op hun rug, wat een hoofdkussen overbodig maakt. Mijn dochter slaapt met een hoofdkussen, en de enige reden daarvoor is dat zij dit fijn vindt. Ze stopt graag beiden handjes onder het hoofdkussen om het als het ware te knuffelen. 

Misschien meer een knuffel

Ik noem het een hoofdkussen omdat het die vorm aanneemt, maar eigenlijk is het meer een knuffel. Het is gevult met de onze fijnste dons kwaliteit wat het erg licht, luchtig en luchtdoorlatend maakt. Je zou wel kunnen zeggen dat het meer een knuffel dan een hoofdkussen is. Zolang zij er maar plezier uit haalt!

Wat als zij groeien?

Wanneer zij groeit en haar nek meer ondersteuning nodig heeft zal haar hoofdkussen met haar meegroeien. We voegen gewoon telkens meer vulling toe!

We zeggen altijd dat iedereen anders is en dat er voor ieders wat wils is, dat geldt ook voor de allerkleinsten!

 

Autres blogposts

Votre couette, toujours comme neuve

Réservez un nettoyage de votre couette

Faites nettoyer entièrement votre couette dans notre blanchisserie et bénéficiez d’une qualité qui dure toute la vie.

Lettre d'information

Restez informé(e) de toutes les offres et nouveautés issues de l’univers Fja-Oeyen.

Des questions ?

Plus d'informations sur nos duvets ou nos services ? Vous souhaitez fixer un rendez-vous ? N’hésitez pas à nous contacter.