LE DUVET D'OIE RÉGULANT L'HUMIDITÉ

LE DUVET D'OIE RÉGULANT L'HUMIDITÉ

Wanneer het in contact komt met vocht werkt dons absorberend en neemt het de vochtigheid op. Natuurlijk werkt dit in mate en heeft dons een gelimiteerde capaciteit om vocht te absorberen. Wanneer je dons volledig onderdompelt in water kan het maar zoveel absorberen.

 

In een droge omgeving geeft de dons het vocht dan weer af, waardoor het weer helemaal droog wordt. Dit maakt ganzendons het perfecte materiaal voor donsdekens. Het overkomt ons allemaal dat we het ‘s nachts te warm hebben en beginnen te zweten, waardoor je soms helemaal bezweet wakker wordt. Ganzendons voorkomt dit, doordat het vocht begint te absorberen wanneer je begint te zweten, waardoor je het comfort van je nachtrust niet moet opgeven. 

 

Natuurlijk is het belangrijk het juiste donsdeken aan te schaffen. Zo heb je onder een zwaarder donsdeken meer kans om zwetend wakker te worden dan onder een lichter donsdeken. Het mooie aan ganzendons is dat een lichter donsdeken even warm kan zijn als een zwaar donsdeken. Je hoeft dus een warme nachtrust niet op te geven wanneer je voor een lichter donsdeken gaat! We schreven hierover in oktober een blogpost die meer in detail gaat over de relatie tussen warmte en gewicht in een donsdeken. Lees hem hier .


 

Votre couette, toujours comme neuve

Réservez un nettoyage de votre couette

Faites nettoyer entièrement votre couette dans notre blanchisserie et bénéficiez d’une qualité qui dure toute la vie.

Lettre d'information

Restez informé(e) de toutes les offres et nouveautés issues de l’univers Fja-Oeyen.

Des questions ?

Plus d'informations sur nos duvets ou nos services ? Vous souhaitez fixer un rendez-vous ? N’hésitez pas à nous contacter.