HET WASPROCES VAN EEN DONSDEKEN

HET WASPROCES VAN EEN DONSDEKEN

Wanneer je een donsdeken bij ons binnen brengt voor een wasbeurt wordt dat niet gewoon in de wasmachine gestopt en daarna netjes op de wasdraad gehangen, het ondergaat verschillende stappen voor het weer een proper donsdeken is.

Stap 1 : De Controle

Bij de eerste stap wordt uiteraard het donsdeken grond bekeken en vastgesteld wat de staat ervan is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de bekleding niet alleen vuil maar ook beschadigd is. Ook is er een verschil tussen een donsdeken met een buizensysteem en een met een cassettesysteem. 

Stap 2: Openmaken

Tijdens de tweede stap wordt het donsdeken voorzichtig opengemaakt en wordt het volledig leeggemaakt. Alle dons wordt er dus uitgehaald. Hierbij wordt het type donsdeken belangrijk, want de bekleding van een donsdeken met een buizensysteem kan opnieuw gebruikt worden. De bekleding van een donsdeken met een cassettesysteem kan niet hergebruikt worden omdat het onmogelijk is dit open te maken zonder het te beschadigen.

Stap 3: Dons wassen

De dons en de bekleding gaan apart het wasmachine in tijdens de derde stap. De dons gaat in ons gespecialiseerd wasmachine dat speciaal gebouwd is voor het wassen van dons vlokken. Dit wasprocess is zoals kijken naar een sneeuwbol!

Stap 4: Donsdeken opvullen

Tijdens de laatste stap wordt de gewassen of de nieuwe bekleding weer gevuld met de propere dons vlokken en kan je er weer tegenaan voor 5 jaar!

Votre couette, toujours comme neuve

Réservez un nettoyage de votre couette

Faites nettoyer entièrement votre couette dans notre blanchisserie et bénéficiez d’une qualité qui dure toute la vie.

Lettre d'information

Restez informé(e) de toutes les offres et nouveautés issues de l’univers Fja-Oeyen.

Des questions ?

Plus d'informations sur nos duvets ou nos services ? Vous souhaitez fixer un rendez-vous ? N’hésitez pas à nous contacter.