Foute handelingen verhogen de kans op lekjes en beschadigingen. In dit artikel geven je alvast graag enkele adviezen en tips voor het leegpompen en verplaatsen van je waterbed. Bij verdere vragen kan je ons natuurlijk steeds contacteren.
1. WATERBED LEEGPOMPEN
Verplaats het waterbed nooit wanneer er nog water in zit. De stabilisatielagen zouden dan kunnen verschuiven waardoor de matras nooit meer dezelfde is. Voor je het bed verhuist, laat je de watermatras dus leeglopen terwijl hij nog volledig plat ligt.
Gebruik altijd een krachtige pomp om het waterbed vacuüm te trekken, zodat je al het water eruit krijgt. Koppel de waterslang van de pomp aan de vulopening van de matras. Je kreeg hiervoor een koppelstuk bij je waterbed. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk lucht in de matras komt bij het openen van de vulopening.
Opgelet: Het is niet mogelijk om het water uit het waterbed te halen doormiddel van overhevelen. Deze techniek is niet krachtig genoeg om de laatste liters water uit de watermatras te zuigen. Hierdoor komt er lucht in de waterzak terecht en verschuiven de stabiliteitslagen bij het opplooien van de matras.
2. MATRAS OPVOUWEN
Als er geen water meer wordt uitgepompt en de stabilisatielagen stevig zijn vastgezogen, mag je de matras opplooien. Plooi eerst het hoofdeinde en het voeteneinde naar het midden van de matras toe. Je hebt het nu dus eigenlijk driedubbel geplooid. Plooi de matras nu nogmaals in de breedte zodat je zes lagen ziet.
3. WATERBED OPBERGEN
Indien je het bed niet meteen weer kan opstellen raden we je aan de matras op een droge, propere en donker plaats te bewaren. Vermijd scherpe elementen om het risico op schade zo veel mogelijk te beperken. De levensduurte van de watermatras verminderd snel indien de matras voor een langere periode opgeborgen wordt.
Heb je graag nog wat meer advies over het verhuizen van een waterbed? Neem dan snel contact met ons op.