APART SLAPEN, BETER SLAPEN?

APART SLAPEN, BETER SLAPEN?

Als koppel niet in dezelfde kamer slapen, het is tegenwoordig gelukkig geen taboe meer. Er bestaat zelfs een woord voor: een SAT-relatie (sleeping apart together), naar analogie met de LAT-relatie (living apart together). 

Waarom zou je het niet overwegen om elk in een eigen bed te slapen als dat je nachtrust bevordert? Misschien zijn volgende voordelen van een chambre séparée ook wel op jullie van toepassing.

1. OPLOSSING VOOR SNURKEN

Snurken gaat over meer dan wat nachtlawaai in de slaapkamer. Het kan een lastig effect hebben op je relatie. Dikwijls slaapt de partner van de snurker weinig of slecht door de decibels die hij/zij elke nacht moet aanhoren. Om ruzies te vermijden, is apart slapen een goed alternatief. Zo sta je tenminste beide met een beter humeur op!

 

2. IEDER ZIJN SLAAPRITUELEN

Hoe close je als koppel ook bent, je kan niet altijd alles samen doen. Zo ook voor slaaprituelen. Misschien wil jij graag tot 2 uur ’s nachts lezen, terwijl je partner liever om 23 uur in bed kruipt. Of kijkt je partner nog naar tv in de slaapkamer en stoort je dat? Met een chambre séparée kan je nog steeds gezellig tegen elkaar aankruipen tot je moe wordt en dan in je eigen bed gaan slapen. Ieder zijn rust!

3. GEEN GEVECHT OM DE DEKENS

Wist je dat snurken ‘maar’ op plaats 2 staat in de top 10 van ergernissen in bed? Op nummer 1 - je raadt het al - staat het wegtrekken van de dekens. Heb je er echt last van? Ofwel kies je dan voor twee donsdekens in één bed, ofwel slaap je simpelweg in een apart bed.

4. MEER INTIMITEIT

Het klinkt heel tegenstrijdig dat apart slapen meer intimiteit zou creëren. Maar dikwijls is het wel zo. Het is eigenlijk een heel Westers idee dat je als koppel altijd samen moet slapen. Koppels die al een zogenaamde SAT-relatie hebben, merken het verschil. Apart slapen is volgens hen net goed voor de relatie. Niet alleen slapen ze beter, ze organiseren zich anders. Intimiteit tussen de lakens (of ergens anders), wordt echt een keuze, geen gewoonte meer. Als je elkaar een beetje mist, verlang je des te meer naar elkaar. Dat is eigenlijk best logisch. Wie weet is het net de boost die je relatie nodig heeft om de sleur te doorbreken …

Wat denk jij? Is apart slapen de moeite om uit te proberen of kruip je toch liever samen onder het dons?

Jouw dons steeds als nieuw

Boek een wasbeurt voor je donsdeken

Laat je deken volledig reinigen in onze wasserij en geniet van kwaliteit die een leven lang mee gaat.

Nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes uit de wereld van Fja-Oeyen.

Zit je met een vraag?

Meer informatie over onze dons of service? Wil je een afspraak maken? Contacteer ons nu.