BELGISCHE FILM MET FJA-OEYEN IN BIJROL VALT IN DE PRIJZEN

BELGISCHE FILM MET FJA-OEYEN IN BIJROL VALT IN DE PRIJZEN

Café Derby, het speelfilmdebuut van Lenny Van Wesemael, is tijdens de slotceremonie van het 'Vancouver International Women in Film' Festival (8-13 maart) bekroond met vier prijzen. Naast de prijs voor de Beste Film staken Van Wesemael en co ook de prijs voor Beste Regie, Beste Fotografie en Beste Montage op zak.

Van Wesemael liet zich voor haar eerste speelfilm inspireren door het levensverhaal van haar eigen vader en het bezoek dat paus Johannes Paulus II in 1985 aan België bracht. De hoofdrol is weggelegd voor Wim Opbrouck, die een marktkramer en ondernemer speelt. Andere rollen worden vertolkt door Ben Segers, Monic Hendrickx en Chloë Daxhelet.

En voor Fja-Oeyen is er een mooie bijrol. Voor het decor zochten de filmmakers een vaste waarde op de handelsbeurzen uit de jaren '80. Ze lieten hun oog vallen op de stand van Fja-Oeyen. Die werd van onder het stof gehaald en in de film verschijnt kort onze indertijd befaamde 'gaper', de typische Fja-Oeyen doos en donsblazer. En zo krijgen ook wij een beetje eeuwige roem op het witte doek.

Jouw dons steeds als nieuw

Boek een wasbeurt voor je donsdeken

Laat je deken volledig reinigen in onze wasserij en geniet van kwaliteit die een leven lang mee gaat.

Nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes uit de wereld van Fja-Oeyen.

Zit je met een vraag?

Meer informatie over onze dons of service? Wil je een afspraak maken? Contacteer ons nu.