HET VERSCHIL TUSSEN CASSETTEN EN KANALEN

HET VERSCHIL TUSSEN CASSETTEN EN KANALEN

Fja-Oeyen maakt al meer dan 60 jaar donsdekens in verschillende maten en soorten, en onze klassiekers stellen nooit teleur! Ben je fan van het cassettesysteem of eerder van het kanalensysteem? Weet je niet goed wat het verschil is, geen probleem, wij doen het graag uit de doeken!

De verschillen worden duidelijk tijdens het dagelijks onderhoud en bij het wassen van je donsdeken.

Isolatie

Een donsdeken kan levenslang meegaan als het op de juiste manier onderhouden wordt. Een van de belangrijkste punten bij het onderhoud van een donsdeken is lucht. Donsvlokjes hebben kleine vertakkingen die lucht vasthouden. Dit vormt een laag die je lichaamstemperatuur ‘s nachts bijhoudt. Daarom is het belangrijk dat een donsdeken dagelijks opgeschud wordt, zodat de donsvlokjes weer lucht kunnen opnemen. 

Dit is makkelijker met een donsdeken met kanalen, waarin de donsvlokjes vrij kunnen bewegen. In een cassettedonsdeken zit de dons vast in vakken, en kan het minder vrij bewegen. Een kanalendonsdeken kan daardoor 2 tot 3 keer meer lucht opnemen! 

Als je weet dat je niet dagelijks jouw donsdeken zal opschudden, dan is een cassettedonsdeken een betere keuze!

Langer proper

Het opschudden van een donsdeken zorgt er ook voor dat de vuile donsvlokjes naar beneden kunnen zakken en de propere naar boven schuiven. Dit kan enkel met een kanalendonsdeken waarin de donsvlokjes vrij kunnen bewegen. In een cassettedonsdeken worden de donsvlokjes sneller vuil, omdat ze op dezelfde plaats blijven liggen en zo steeds op dezelfde lichaamsdelen liggen.

Bekleding separaat reinigen

Tijdens het wassen van een kanalendonsdeken wordt de hoes geopend en de donsvlokjes worden eruit gehaald. De hoes en donsvlokjes worden dan apart gewassen vooraleer het donsdeken terug samengesteld wordt.

De bekleding een cassettedonsdeken kan niet hergebruikt bij het reinigen van het donsdeken, gezien de grotere hoeveelheid stiksel. Wanneer het donsdeken terug samengesteld wordt, wordt er dus een nieuwe hoes gemaakt. 

Ben je nog steeds niet helemaal zeker over welk donsdeken het best past voor jou?
Kom dan zeker langs in een van onze winkels in Antwerpen of Mol! 

 

Jouw dons steeds als nieuw

Boek een wasbeurt voor je donsdeken

Laat je deken volledig reinigen in onze wasserij en geniet van kwaliteit die een leven lang mee gaat.

Nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes uit de wereld van Fja-Oeyen.

Zit je met een vraag?

Meer informatie over onze dons of service? Wil je een afspraak maken? Contacteer ons nu.