HOE ALLERGIE VOORKOMEN IN DE SLAAPKAMER?

HOE ALLERGIE VOORKOMEN IN DE SLAAPKAMER?

Allergie, het is een ziekte van onze moderne – propere – tijden. Meer dan driekwart van de mensen heeft ook binnenshuis last van allergie voor huisstofmijt en schimmels. We bekijken hoe je alvast je slaapkamer allergievrij maakt.

HUISSTOFMIJT VERMIJDEN

Huisstofmijten zijn microscopisch kleine beestjes die zich nestelen in beddengoed, kussens, tapijten, gordijnen, etc. Ze voeden zich vooral met huidschilfers en leven het liefst in een warme, vochtige omgeving. Logisch dat er in elk bed miljoenen beestjes te vinden zijn. Dat is natuurlijk lastig als je een allergie hebt.

Hoe bestrijd je huisstofmijt dan? Volledig uitroeien is onmogelijk maar ook niet nodig. We geven je enkele tips om de hoeveelheid drastisch te verminderen:

 1. Licht en lucht
  Deze beestjes houden niet van licht, noch van frisse en droge lucht. Laat daarom je deken gedurende de dag openliggen. Doe je gordijnen open en zet je raam dagelijks zo lang mogelijk open.
   
 2. Verwarming
  Zet de thermostaat in je slaapkamer op ca. 18°.
   
 3. Wassen
  Gordijnen, beddengoed, knuffels, kussens … was ze met regelmaat op 60°. Knuffels kan je ook af en toe in de vriezer stoppen. Gordijnen kan je eventueel vervangen door rolluiken.
   
 4. Huisdieren
  Laat geen huisdieren toe in de slaapkamer. Huisstofmijten nestelen zich graag in hun vacht.
   
 5. Geen planten
  Planten en zelfs boeken zijn te vermijden op de slaapkamer want ze trekken stof aan. 

DONS EN ALLERGIE

Bij allergie hoef je donsdekens en -kussens zeker niet te vermijden, integendeel. Dons van hoogwaardige kwaliteit zoals bij Fja-Oeyen geeft huisstofmijt geen kans. Door de optimale luchtcirculatie binnenin het donsdeken, blijft het dons namelijk droog.

Bovendien is de bekleding van onze donsdekens zo dicht geweven dat de beestjes er niet kunnen doordringen. Synthetische dekens hebben simpelweg niet dezelfde vochtregulerende werking. Ze creëren dus vlugger die vochtige omgeving waar huisstofmijten zo van houden.

DONS WASSEN

Voor extra hygiëne en om allergie te vermijden laat je best je dons om de 7 jaar bij ons wassen. We scheiden het dons dan van de overtrek voor een natte was. Zo worden alle kiemen gedood en kan je weer jaren gerust, huisstofmijtvrij slapen.

Jouw dons steeds als nieuw

Boek een wasbeurt voor je donsdeken

Laat je deken volledig reinigen in onze wasserij en geniet van kwaliteit die een leven lang mee gaat.

Nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes uit de wereld van Fja-Oeyen.

Zit je met een vraag?

Meer informatie over onze dons of service? Wil je een afspraak maken? Contacteer ons nu.