HOE ZIT HET MET DE VERHOUDING TUSSEN GEWICHT EN WARMTE?

HOE ZIT HET MET DE VERHOUDING TUSSEN GEWICHT EN WARMTE?

De isolerende factor is naast de vochtregulerende factor de allerbelangrijkste op het gebied van slaapcomfort. Op het vlak van warmte-isolatie, lichtheid en zacht gevoel is echte dons niet te kloppen door eender welke andere vulling. Een donsdeken van hoge kwaliteit houdt je eigen lichaamswarmte goed vast en is tegelijk zeer ademend. Echt dons schermt je af van de temperatuur van je slaapomgeving, waardoor je hier het hele jaar onder kan slapen. 

Veel mensen denken ten onrechte dat een dik en zwaar dekbed gelijk is aan een warmer dekbed. Dit is niet noodzakelijk het geval, want het hangt af van het soort dons.
Goedkopere eendendons bijvoorbeeld is zwaarder en heeft een lager isolatievermogen in vergelijking met ganzendons. Ganzendons is een lichtere soort dons met een hoger isolatievermogen. Dit betekent dat er meer eendendons wordt gebruikt in een dekbed in vergelijking met hetzelfde donsdeken gevuld met ganzendons. Voor dezelfde dikte zal het eendendonsdekbed bijgevolg veel zwaarder zijn dan een dekbed met ganzendons. Maar daarom niet warmer. 

Laat u goed informeren en niets wijsmaken door een vlotte verkoper.

Andere berichten die je
wellicht ook interesseren

Jouw dons steeds als nieuw

Boek een wasbeurt voor je donsdeken

Laat je deken volledig reinigen in onze wasserij en geniet van kwaliteit die een leven lang mee gaat.

Nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes uit de wereld van Fja-Oeyen.

Zit je met een vraag?

Meer informatie over onze dons of service? Wil je een afspraak maken? Contacteer ons nu.