SLAPELOOSHEID OP REIS

SLAPELOOSHEID OP REIS

Op reis kan je weleens moeite hebben met slapen. Je bevindt je in een andere omgeving, in een ander klimaat, doorbreekt de dagelijkse routine. Logischerwijze moet je lichaam zich aanpassen. 

IN STAAT VAN ALERTHEID

De eerste nacht niet kunnen slapen in een ander bed, het is volkomen menselijk. Dat is het besluit van onderzoeker Yuka Sasaki van Brown University. Hij testte mensen tijdens hun eerste en tweede nacht in een ander bed. De eerste nacht sliep iedereen minder goed.

Aangezien we ons de eerste nacht maar al te goed bewust zijn van het feit dat we ons niet in een vertrouwde omgeving bevinden, blijft één hersenhelft voortdurend alert. Daardoor is onze diepe slaap eigenlijk minder diep. We blijven eigenlijk steeds op onze hoede. Dat kan je vergelijken met de manier waarop dolfijnen slapen. Zij slapen altijd maar met één hersenhelft.

TRUCJES OM BETER TE SLAPEN OP REIS

Is slecht slapen op vakantie dan onvermijdelijk? Zeker niet, er is wel iets aan te doen. We geven je enkele trucjes voor een welverdiende nachtrust op reis.

 1. Neem je thuis mee
  Weet je nog dat je als kind altijd sneller sliep met een bepaalde knuffel of een lakentje dichtbij je? Wel dat werkt ook bij volwassenen. Het hoeft natuurlijk geen knuffeldier te zijn, een kussen, kussensloop of deken kan ook. Zolang het maar vertrouwd is. Op het vliegtuig, het hotel of de camping, … zo heb je altijd een beetje thuisgevoel.
   
 2. Zet de airco uit
  In vele hotelkamers staat standaard de airco aan, om het gasten zo aangenaam mogelijk te maken ongetwijfeld. Toch zet je die beter uit of tenminste stiller, zeker de eerste nachten. Thuis slaap je toch ook niet met airconditioning? Het ruisende geluid en de onnatuurlijke koelte kunnen je slaapkwaliteit beïnvloeden.
   
 3. Beweeg
  Zeker tijdens een luilekkervakantie is de verleiding groot om de hele dag op het strand of aan het zwembad te blijven liggen. Wil je gemakkelijker in slaap vallen, dan probeer je best elke dag toch iets actiefs te doen. Wandel, fiets, jog, neem trappen en geen lift, … Het kan maar helpen!
   
 4. Verdedig je tegen insecten
  In warme en/of vochtige klimaten zitten simpelweg meer muggen. En die verstoren maar al te graag je slaap! Voorzie je daarom van goede muggenspray die Deet bevat.

Advies nodig voor je donsdekens of kussens? Vraag het ons!

Jouw dons steeds als nieuw

Boek een wasbeurt voor je donsdeken

Laat je deken volledig reinigen in onze wasserij en geniet van kwaliteit die een leven lang mee gaat.

Nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes uit de wereld van Fja-Oeyen.

Zit je met een vraag?

Meer informatie over onze dons of service? Wil je een afspraak maken? Contacteer ons nu.