De beste afmeting voor het perfecte donsdeken

Te groot, te klein, te kort of te lang … niets is vervelender dan een donsdeken dat niet perfect op je bed past. Want een zalige nachtrust krijg je pas wanneer je niet heel de tijd ligt te woelen om je deken goed te krijgen.

Hoe groot moet je donsdeken zijn?

Wat je zeker moet vermijden, is een donsdeken dat overhangt tot op de grond. Zo’n deken heeft te veel gewicht en slaapt niet aangenaam. Maar wat is dan wel goed? Als je met deze tips rekening houdt, krijg je het best passende donsdeken voor je bed!

  • De breedte van je donsdeken: zorg voor een overhang van zo’n 20 à 30 centimeter aan beide kanten.
  • De lengte van je donsdeken: neem gewoon de afmeting van je matras.

Wanneer je nu onder je donsdeken kruipt, wordt het deken opgetild en komt deze mooi op de matras te liggen. Ideaal om je ’s nachts af te schermen van de (koude) kamertemperatuur.

Voorbeeld: heb je een matras die 160 x 200 centimeter meet? Dan maken we voor jou een donsdeken met als afmetingen 200 x 200 centimeter.

Maatwerk van Fja-Oeyen

Bij Fja-Oeyen maken we al onze donsdekens op maat. Zo heb je steeds een deken dat perfect de afmetingen van je bed volgt. En besluit je ooit een groter of kleiner bed te kopen? Geen probleem! We passen je donsdeken gewoon aan. Zo geniet je nog heel wat extra jaren van onze unieke kwaliteit.

Andere factoren die een rol spelen bij de perfecte nachtrust

Nieuwsbrief

Blijf steeds op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes uit de wereld van Fja-Oeyen.

Zit je met een vraag?

Meer informatie over onze dons of service? Wil je een afspraak maken? Contacteer ons nu.