Over ons

Beste donsdekens

Fja-Oeyen vervaardigt al vier generaties de beste donsdekens, handgemaakt én volgens eigen tradities die we liefdevol overdragen en verfijnen. In tijden van massaconsumptie en wegwerpcultuur, gaan wij tegen de stroom in. Zo maken we voor jou het verschil met artisanaal maatwerk, lokale productie, duurzaamheid & milieu- en diervriendelijkheid. We verzoenen onze tradities voortdurend met nieuwe inzichten en tradities.

Meer tips
Beste donsdekens dankzij artisanaal maatwerk

Fja-Oeyen-donsdekens en bedlinnen worden ambachtelijk en op maat vervaardigd. Ze dragen trots het Handmade in Belgium-authenticiteitslabel. Ons familiebedrijf is bovendien erkend als Ambachtsman door de FOD Economie.

Beste donsdekens dankzij lokale productie

We vervaardigen de beste donsdekens en toebehoren van naaldje tot draadje in ons atelier in Mol. Zo krijg je onklopbare kwaliteit van eigen bodem, volgens een korte keten dicht bij jou. Je vindt onze producten uitsluitend in onze showrooms, op de webshop en tijdens beurzen. Een kijkje nemen achter de schermen? Dat kan!

Beste donsdekens garanderen duurzaamheid

Fja-Oeyen is een koploper op het vlak van duurzaamheid in de brede zin van het woord. Van uitstekende kwaliteit die een leven lang meegaat tot lokale productie in optimale omstandigheden. Een handgemaakt donsdeken van Fja-Oeyen is een investering die loont, géén impulsaankoop.

Beste donsdekens voor mens, milieu en dier

Fja-Oeyen stond mee aan de wieg van de EN 12934-norm die de donskwaliteit bepaalt volgens een aantal aspecten. Denk aan kleur en herkomst van het vulgoed, gevogeltesoort en verhouding in dons/veren uitgedrukt in procenten van het aantal. Wij onderscheiden onze producten doormooiste donsvlokken,afkomstig van in vrijheid gekweekte, gezonde ganzen uit koude streken metde beste isolatiewaarde.

Geschiedenis: van kleren naar de beste donsdekens

Van kleren naar dons Tijdens Wereldoorlog Twee was Frans Jozef Albert (FJA) Oeyen als kleermaker naar Duitsland gestuurd om er kostuums te herstellen. Hij sliep er op een met stro en pluimen gevulde zak: zijn eerste contact met dons. Na de oorlog kwam het beroep van kleermaker op de helling te staan door de opmars van confectie. Dus besliste Frans in 1958 om donsdekens te maken. Zoon Gust had zich ondertussen ontpopt tot een rasverkoper. Ze zetten enthousiast hun schouders onder hun nieuwe gezamenlijke broodwinning: handgemaakte dekbedden met kwaliteitsdons.

Geschiedenis: van kleren naar de beste donsdekens - grootvader
Geschiedenis: van kleren naar de beste donsdekens - grootvader

“ kwaliteit is ieders ver-antwoordelijk-heid ”

Frans oeyen

de geschiedenis van het merk
fja oeyen

1975
BESTE DONSDEKENS DANKZIJ ARTISANAAL MAATWERK - dons (1).jpg

BESTE DONSDEKENS DANKZIJ ARTISANAAL MAATWERK

Fja-Oeyen-donsdekens en bedlinnen worden ambachtelijk en op maat vervaardigd. Ze dragen trots het Handmade in Belgium-authenticiteitslabel. Ons familiebedrijf is bovendien erkend als Ambachtsman door de FOD Economie. We maken je dekbed met dons in elke afmeting die je verkiest – zo dik of zo dun gevuld als jij dat wenst. We verwerken onze dons in kanalen: een methode met talloze voordelen.

De kanalen bevatten precies dezelfde hoeveelheid dons, die tijdens het slapen wat verschuift. Door het dekbed lichtjes op te schudden, schuift het dons terug op zijn plek. Bovendien geeft je donsdeken tijdens een ‘luchtbad’ zijn vochtigheid af – jouw garantie op een lange levensduur. Na zeven jaar is je donsdeken toe aan een grondige wasbeurt. Dankzij de kanalen kunnen we de vulling apart van de bekleding wassen voor een op-en-top hygiënisch resultaat.

1993
BESTE DONSDEKENS DANKZIJ LOKALE PRODUCTIE - koppel (1).jpg

BESTE DONSDEKENS DANKZIJ LOKALE PRODUCTIE

We vervaardigen de beste donsdekens en toebehoren van naaldje tot draadje in ons atelier in Mol. Zo krijg je onklopbare kwaliteit van eigen bodem, volgens een korte keten dicht bij jou. Je vindt onze producten uitsluitend in onze showrooms, op de webshop en tijdens beurzen. Een kijkje nemen achter de schermen? Dat kan!

Maak nu je afspraak voor een bezoek aan het atelier, de donswasserij en de showroom in Mol. Liever een afspraak bij jou thuis? Dan komen wij naar je toe met donssoorten en stofstalen, óf om je donsdekens op te halen voor een onderhoudsbeurt. Zelfs een koopavond organiseren we met plezier op jouw adres. Contacteer ons voor meer informatie.

2005
AMBACHTELIJKE DONSDEKENS AL 4 GENERATIES LANG - familie (1).jpg

AMBACHTELIJKE DONSDEKENS AL 4 GENERATIES LANG

Onder impuls van de jonge generatie opende het bedrijf in 2012 een filiaal in Antwerpen. En via het Nautics-kanaal vinden steeds meer donsproducten hun weg naar het buitenland. De productie blijft sowieso in België om eersteklaskwaliteit te verzekeren.

“ De donsdekens zijn iets duurder in aankoop, maar je hebt er levenslang genot van. ”

Aline Raeymaekers

ambachtelijke
donsdekens
uit mol

ambachtelijke<br />
donsdekens<br />
uit mol - atelier
ambachtelijke<br />
donsdekens<br />
uit mol - meten
ambachtelijke<br />
donsdekens<br />
uit mol - naaien