fja oeyen floating blanket navigation arrow

Beter slapen?
Duik in bed met een dekbed van Fja-Oeyen!

Ga op tijd en op vaste momenten slapen. Vermijd alcohol en cafeïne voor je naar bed gaat. Verlucht je slaapkamer. Je kent ze ongetwijfeld: de vele tips om beter te slapen. Maar wist je dat ook de kwaliteit van je donsdeken bijdraagt tot een goede nachtrust? Daarom kies je het best voor een ambachtelijk dekbed, gemaakt volgens de kneepjes van het vak. Met échte, zuivere dons van diervriendelijk gekweekte ganzen. Kortom, een dekbed van Fja-Oeyen.

Een FJA-Oeyen
donsdeken is een
geschenk voor
het leven.

Toon Oeyen
Het Belgische familiebedrijf Fja-Oeyen garandeert al vier generaties lang dat jij in bed krijgt wat je verdient: een handgemaakt dekbed van topkwaliteit. Met een vulling van verantwoord dons, van dieren die daartoe speciaal worden gekweekt. Zo verzekeren we diervriendelijke omstandigheden, met vrije uitloop in koude streken. Bij Fja-Oeyen vind je 100 procent pure donssoorten met levenslange garantie. En ook mengsoorten met 90 of 75 procent dons en 10 tot 25 procent pluimpjes. Kies hier je favoriete dekbed.
Onze hoeslakens, dekbedovertrekken en ander textiel wordt vervaardigd in eigen atelier. Uitsluitend in ecologisch verantwoorde stoffen zoals puur katoen, damast, satijn en 100 procent zijde. Kortom, topkwaliteit met een lange levensduur, prima hygiëne en nog gemakkelijk te strijken ook. Vanzelfsprekend past ons bedtextiel perfect rond je dekbed. En omdat ons textiel is voorzien van praktische instopstroken en een ritssluiting, vervang je moeiteloos de overtrek. Het oog wil ook wat natuurlijk. Daarom volgen we de trends en innovaties op de voet, zowel op technisch vlak als qua uitstraling. Hippe motieven, romantische tinten, sobere kleuren, … aan jou de keuze. Benieuwd naar het aanbod?
Een perfect dekbed is één ding. Om ’s morgens fit te ontwaken, heeft je lichaam ook optimale ondersteuning nodig. Een goede bodem en matras zijn dus minstens even belangrijk. Bij Fja-Oeyen vind je enkel bedden, bodems en matrassen die aan de strengste vereisten beantwoorden. Zowel in vaste uitvoeringen als elektrisch verstelbare modellen. Als verdeler van de Auping-collecties komen we ál je slaapnoden tegemoet met producten die qua comfort, vormgeving en duurzaamheid onklopbaar zijn.

Het familiebedrijf fja-oeyen

Familiebedrijf Fja-Oeyen garandeert al vier generaties lang dat jij in bed krijgt wat je verdient: een handgemaakt donsdeken van topkwaliteit. Met een vulling van 100 procent wit ganzendons (Jupiter) of grijs ganzendons (Neptunus). En onmisbare accessoires zoals hoofdkussens, bedlinnen en matrasbeschermers voor optimaal slaapcomfort.

Het familiebedrijf fja-oeyen - founder Het familiebedrijf fja-oeyen - mieke_toon Het familiebedrijf fja-oeyen - oeyen Het familiebedrijf fja-oeyen - showroom_mol
Een dekbed van Fja-Oeyen gaat een leven lang mee, op voorwaarde dat je het om de zeven jaar een grondige wasbeurt geeft. Vertrouw daarvoor niet op de droogkuis of een gewone wasmachine, wél op de speciale onderhoudsbeurt van Fja-Oeyen.
Hoeveel een wasbeurt precies kost? Dat hangt onder andere af van de grootte van je dekbed, de staat waarin het zich bevindt en de leeftijd.Daar krijg je wel veel voor in ruil: een dekbed dat zo goed als nieuw is én dat we voor jou ophalen en terugbrengen. Overtuigd?
Hoeveel een wasbeurt precies kost? Dat hangt onder andere af van de grootte van je dekbed, de staat waarin het zich bevindt en de leeftijd. Daar krijg je wel veel voor in ruil: een dekbed dat zo goed als nieuw is én dat we voor jou ophalen en terugbrengen. Overtuigd?

Beter slapen

Slecht slapen is nefast voor uw gezondheid. Toch is een goede nachtrust voor velen onder u vandaag een droom.
Met de volgende tips geniet u al snel van een betere slaap.
• verlucht dagelijks uw slaapkamer een half uurtje
• slaap in een goed verduisterde omgeving, licht zet uw hersenen op alert
• gemiddeld hebben we 8 uur slaap nodig per nacht. Probeer zoveel mogelijk op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en te ontwaken
• voldoende activiteit gedurende de dag zorgt voor een goede nacht
• kies voor een goede bedbodem en een aan uw lichaam aangepaste matras
• kies voor natuurlijke kussens en dekens (zoals donskussens en donsdekens van Fja-Oeyen) die uw lichaam laten ademen tijdens uw slaap
• schud elke ochtend uw donsdeken licht op en laat ze indien mogelijk even verluchten aan het venster
• ververs wekelijks uw bedlinnen

bezoek onze shop - kado bezoek onze shop - stof

bezoek onze shop

Onze belangrijkste en meestgevraagde donsproducten zijn te koop in onze webshop. Voor speciale wensen, neemt u best contact op via ons contactformulier of belt u even.

Meer in de shop
bezoek onze shop - garen